Welcome to © 2011 lifePULSE L!P.

Exclusive! 'Ulasan Keputusan Undian (Hello!Blog Polls)'

Friday, March 07, 2008

Best Blogger Tips
Exclusive!
'Ulasan Keputusan Ranking Peminat (Hello!Blog Polls)'
[Part 1: Morning Musume]
More details, visit HERE!

________________________________________________
PEMBERITAHUAN
#Poll ini dibuat oleh Hello!Blog dan mfbar hanya ingin me'review' sahaja apa yang diperolehi oleh Hello!Blog.
#Tiada niat "PIRACY" atau 'meniru', hanyalah sekadar me'REVIEW' sahaja.
________________________________________________

Mengikut Hello!Blog, undian kali ini mendapat sambutan yang agak menggalakkan berbanding undian yang lepas 487, berlaku peningkatan lebih sekali ganda kepada 1048 peminat yang mengundi ke atas 3 unit dalam Hello! Project (Morning Musume, Berryz Koubo, C-ute).

Sebanyak 1026 user mengundi Morning Musume, Berryz Koubo sebanyak 933 user dan C-ute sebanyak 930 user.

Method pemberian pemarkahan kepada setiap undi adalah berdasarkan total markah mengikut ranking yang dibuat peminat.

[Sebagai contoh, bagi Morning Musume, setiap ahli yang mendapat undi '1st' akan menerima '9 markah' dan akan berkurangan sehingga yang terakhir (ke-9, sebab Morning Musume mempunyai 9 ahli) hanya '1 markah'.

Ini juga diaplikasi kepada Berryz Koubo (7 ahli) dan C-ute (7 ahli).]

Markah-markah ini akan dicampur berdasarkan setiap ranking pengguna, dan disusun dari markah paling tinggi kepada paling rendah, dah semestinya yang mendapat markah tertinggi merupakan yang paling popular.

Dan keputusan bagi undian peminat bagi seluruh dunia :

Morning Musume
MM_satudunia

Ranking No.1 :Niigaki Risa (6586) yeay!
Ranking No.2 :Kamei Eri (6436) yeay!
Ranking No.3 :Takahashi Ai (6266) -> naper leader dapat no.3~
Ranking No.4 :Tanaka Reina (5980)
Ranking No.5 :Michishige Sayumi (5136)
Ranking No.6 :JunJun (4840)
Ranking No.7 :Mitsui Aika (4052)
Ranking No.8 :Kusumi Koharu (3944) -> argh..tidaakk~
Ranking No.9 :Linlin (2930)

Apa yang menariknya, undian kali ini telah dianalisis oleh Hello!Blog dengan lebih terperinci dengan melibatkan jumlah peminat yang mengundi mengikut negara masing-masing.

Lihat kepada data ini:

VOTE_MALAYSIA

Unfortunately, hanya 46 peminat dari Malaysia sahaja yang mengundi, walau bagaimanapun , bagi mfbar, ia tidaklah menggambarkan secara keseluruhan populariti Morning Musume di Malaysia.

Dan keputusan ranking dari peminat-peminat Malaysia, adalah seperti berikut:

malaysia_morning_musume

Ini bermakna, di Malaysia, Niigaki Risa merupakan ahli Morning Musume yang paling popular, dan paling kurang popular adalah Lin Lin. (Sama seperti hasil undian peminat seluruh dunia)

Fakta Nombor

54.5% pengundi adalah 'FEMALE'
41.1% pengundi adalah 'MALE'

58% pengundi berumur dalam lingkungan 11-20 tahun
33% pengundi berumur dalam lingkungan 21-30 tahun

Powered by:
mfbar_imag
Best Blogger Tips

2 puLsEs detected so far. What are your thoughts?

mimi said...

mimi pon ade undi gak. 2 la x sangke kat malaysia pon ade jugak yang undi. tapikan nape ek dorang x jual single kat c-ni. kalo konsert pown boring gak.

mfbar said...

memang susah nak juper single kat Malaysia, cumer yg lamer2 aderla, tapi mungkin dah abis stock kot (yg penah nampak Mr.Monlight [< best, x beli pon tak per]...)

Cumer yg ader byk adalah DVD Concert MM & H!P..bleh dapat kat KL

So, jln terbaik kalu nak dptkan SINGLE V (sebab ader video), kena la order Online (tu pun kalo budget mengizinkan)...

Details, visit forum.xmorfis.net

Go to Umum thread, and read at the topic's called "Kedai² Jual Barang H!P or Japs Stuff or others in Malaysia"

Comment here

Popular Posts

Author

My photo
Welcome to © 2011 lifePULSE L!P

Follow MySite

Fanlisting

chinami50x3 maimi airi50x50_15 c_ute_kuyut kuyut2 kuyut1 yuu100x50-02 buono150x1

Admin

Fav Link Out

xforum01 xforum01 HELON02 project_hello05
hp_dd

Disclaimer

The content of this Website (including but not limited to all information, data, representations, statements, hyperlinks, articles and documents found herein) are prepared and provided for the purpose of information only.